Select AV Freelance

Select AV Freelance bv verzorgt voor meer dan 500 zzp'ers de administratie en/of bemiddelt voor deze zelfstandigen.

Steeds meer medewerkers bieden hun diensten aan als zzp'er. Als zzp'er ben je zelf verantwoordelijk voor afdrachten van Inkomstenbelasting, btw en is er geen sprake van een arbeidsrelatie met de opdrachtgever. Select AV Freelance bv werkt samen met zelfstandigen. 

Door de aangekondigde wijzigingen met betrekking tot de VAR heeft de overheid kenbaar gemaakt dat per 1 mei 2016 gewerkt gaat worden met een modelcontract, sectoriale opdracht van overeenkomst. Er is een wenperiode van 1 jaar, dus tot 1 mei 2017, om deze transitie in werking te stellen. In deze wenperiode kunnen opdrachtgevers en opdrachtnemers hun werkwijze aanpassen. 

Spelregels Wet DBA

Belangrijk :

Ivm de meest recente ontwikkelingen van vrijdag 18 november 2016 m.b.t. wet DBA:
In feite komt het er nu op neer dat de wet DBA zelf niet wordt afgeschaft maar wel de handhaving van de wet door de belastingdienst. 
De impelmentatie termijn zou 1 mei 2017 aflopen en dat zou voor iedereen comliant moeten zijn, en die datum is nu vooruitgeschoven naar in ieder geval 2018.....Wordt vervolgd. 
21/11/16

 

Ingangsdatum 1 mei 2016

  • Sectoriale opdracht van overeenkomst,goedgekerud door de Belastingdienst 

  • Goedgekeurde overeenkomst is 5 jaar geldig.

  • Implementatietermijn tot 1 mei 2017, geen boetes en naheffingen, wel inspanningsverplichting.

  • Kernbepalingen in de overeenkomst mogen niet van worden afgeweken.

     

Werknemer of ondernemer?

  1. Betaling van loon
  2. Verplichting arbeid persoonlijk te verrichten
  3. Gezag

Wat is het onderscheidend vermogen van de zzp-er ten opzichte van een vaste werknemer?
Select AV organiseert samen met FNV Kiem workshops voor zzp-ers, vanaf september gaan we weer verder.  (er zijn al meerdere workshops geweest. Er staan geen workshops in de agenda op moment.  Er worden hoogstwaarschijnlijk nieuwe workshops georganiseerd enkele maanden vooraf aan de nieuwe handhaving datum)